Herreløst skip med tusener av nye biler har stått i brann siden onsdag

Et biltransportskip med tusener av nye biler om bord brenner fortsatt i Atlanterhavet, og eksperter har ikke funnet ut hvordan brannen skal slukkes.

Tjukk røyk omslutter biltransportskipet Felicity Ace, som brenner og er i drift midt i Atlanterhavet. Foto: Portugals marine / AP / NTB
Tjukk røyk omslutter biltransportskipet Felicity Ace, som brenner og er i drift midt i Atlanterhavet. Foto: Portugals marine / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

De 22 besetningsmedlemmene ble evakuert da nesten 200 meter lange Felicity Ace tok fyr 170 kilometer fra Azorene onsdag. Siden har det herreløse skipet, som var på vei fra Emden i Tyskland til USA, vært i drift.

På de mange bildekkene i skipet er det rundt 4.000 nye biler fra Volkswagen-konsernet, inkludert Audier, Bentleyer, Lamborghinier og 1.100 Porscher beregnet på det amerikanske markedet.

Brannen brøt ut på et av bildekkene og spredte seg fra baug til akterenden. På grunn av de høye temperaturene har skipssiden begynt å smelte noen steder, og skipet har fått slagside.

Slagsiden gjør at det ikke kan brukes store mengder vann i slukkingen. Dessuten er det fare for at vannet kan skylle giftige stoffer ut i sjøen, sier havnekaptein João Mendes Cabeças på øya Faial på Azorene.

Mange av bilene på skipet er elektriske, og batteriene kompliserer slukningsarbeidet ytterligere, sier han.

Tre havgående slepebåter ventes å være på plass onsdag, men det er lite trolig at skipet kan taues i havn på Azorene på grunn av størrelsen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer