Hermstad overtar roret i MDG midlertidig – ønsker seg fast jobb

Nestleder Arild Hermstad sier han stiller seg til disposisjon for å bli ny MDG-leder. Mandag tar han midlertidig over vervet etter Une Bastholm.

Arild Hermstad tar over som MDG-leder fram til en ny leder er valgt permanent. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Arild Hermstad tar over som MDG-leder fram til en ny leder er valgt permanent. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hermstad satt som nasjonal talsperson for MDG sammen med Bastholm i perioden 2018–2020. Da partiet på landsmøtet i 2020 gikk bort fra modellen med to talspersoner, ble Hermstad valg inn som nestleder.

Hermstad roste og takket Bastholm for innsatsen hun har lagt ned gjennom seks år i partiledelsen.

– Det berører oss alle sammen. Det er trist for Une, det er trist for meg, for ledelsen og alle i hele partiet, sa Hermstad under MDGs pressekonferanse i Arendal.

Han la vekt på at det har vært et godt samarbeid i partiledelsen. Bastholm avslutter som partileder neste mandag, og da vil Hermstad tre inn som fungerende leder. Han bekrefter at han er interessert i å ta over som partileder permanent.

– Jeg kommer til å si til valgkomiteen at jeg er kandidat til å være med i ledelsen framover. Jeg vil også være disponibel som lederkandidat, sa han.

MDG vil avholde ekstraordinært landsmøte i løpet av tre-fire måneder for å få en ny ledelse på plass.

Hermstad var partiets førstekandidat fra Hordaland ved stortingsvalget i 2021, men kom ikke inn. Han tilbakeviste at det blir en utfordring å lede partiet selv om han ikke er innvalgt på Stortinget.

– Vi har tre veldig dyktige stortingspolitikere, og jeg kommer til å jobbe tett med dem. Det kommer til å gå helt fint, sier han. Han viste også til at partiet er større lokalt enn representasjonen på Stortinget gjenspeiler, og at det også er viktig å ha kontakt med partiets lokale organisasjoner.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer