Her var valgdeltakelsen over 90 prosent

Hele 90,4 prosent av de stemmeberettigede møtte opp for å velge kommunestyret i Utsira, Norges minste kommune med færre enn 200 innbyggere.

Hele 90,4 prosent av de stemmeberettigede møtte opp for å velge kommunestyret i Utsira, Norges minste kommune med færre enn 200 innbyggere.
Hele 90,4 prosent av de stemmeberettigede møtte opp for å velge kommunestyret i Utsira, Norges minste kommune med færre enn 200 innbyggere. Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Bak Utsira i Rogaland følger flere små øykommuner: Kvitsøy i Rogaland med 85,4 prosent valgdeltakelse, Fedje i Vestland med 84,3 prosent og Vega i Nordland på 5. plass med 80 prosent. Den eneste fastlandskommunen på topp fem er Røyrvik i Trøndelag.

I motsatt ende finner vi Nannestad. I Akershus-kommunen dukket kun 51,6 prosent av de stemmeberettigede opp. Nabokommunen Ullensaker (52,8 prosent) er nest verst, mens det også var laber valgdeltakelse i Sarpsborg og Grue (begge 54,4 prosent) og Indre Østfold (54,5 prosent).

Nasjonalt valgte 62,2 prosent av de stemmeberettigede å bruke stemmeretten sin ved årets kommunevalg, som er en liten nedgang fra 64,7 prosent for fire år siden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer