Her skal det plaske ned

Etter en varm start på september er mer høstlig vær i vente. Men mens det blir mye regn i nord, går folk lenger sør noen fine dager i vente.

Det blir vått i Tromsø. (Foto: Marianne Løvland / NTB)
Det blir vått i Tromsø. (Foto: Marianne Løvland / NTB) Vis mer
Publisert

- Tromsø og Nord-Norge får det vått nå. Det ser ut som det kommer opp mot 100 millimeter regn der gjennom helgen og det ser ut som om det fortsetter videre ut i neste uke, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til NTB.

– Der er det ikke så lystige værutsikter der, med mindre man liker regnvær da, legger hun til.

Ser lyst ut

Lenger sør kunne Vestlandet ved Stad registrere det tredje største nedbørsmengde med 92 millimeter regn fra tirsdag til onsdag, men framover ser det lysere ut.

Mens temperaturene i september så langt har ligget litt over normalen mange steder og særlig på Østlandet, går hele landet mer høstlige tider i møte neste uke. Varmvinden fra sør dreier og vil komme fra mer nordlig retning og vil temperaturene også falle.

– Kaldere luft er på vei. Men både Østlandet og Vestlandet ser ut til å få det fint i helga, særlig lørdag, men heller ikke søndag blir det så verst, sier Moxnes.

Vinteren kommer i fjellet

Røde Kors sendt onsdag ut varsel om at folk som planla tur i fjellet, må være forberedt på vinterforhold. De siste dagene har det vært flere søk- og redningsoppdrag av folk som har blitt sittende værfast i høyden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer