Her ser han GoPro-kameraet forsvinne i løse luften

Nå er svenske journalister på jakt etter fallskjermhopperen.

(upublisert) Opprettet
Da soppeksperten Leif Örstadius var på jakt etter spesielle sopparter på en beitemark mellom Gringelstad og Everöd i Skåne i Sverige, fant han noe han først ikke skjønte hva var. – Jeg kunne ikke identifisere hva det var for noe og tvilte på om jeg skulle ta det med meg. Men jeg la det i kurven og forsto lenge etter at det var et kamera, sier Örstadius til Dagens Nyheter. Først da sønnen Kristoffer, som er journalist i Dagens Nyheter, kom hjem til påske, fant han ut at det var et GoPro-kamera han hadde funnet. Kameraet hadde overlevd fallet fra flere tusen meters høyde. Far og sønn tok en kikk på kameraets minnekort og fant flere filmer. Den nyeste av et fallskjermhopp. På videoen ser man en gjeng fallskjermhoppere på vei ut av et fly og i luften. Noen sekunder ut i hoppet kan man se at GoPro-kameraet plutselig løsner fra eierens hodefeste og faller tusenvis av meter mot bakken. Kristoffer har nå lagt ut filmklippet på YouTube for å forene kameraet med eieren som sikkert gjerne skulle filmet sitt neste fallskjermhopp.

Levert av

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.