Argentina:

Her retter han pistolen mot visepresidenten og trekker av

En mann er pågrepet i Buenos Aires etter å ha rettet en pistol mot hodet til Argentinas visepresident Cristina Kirchner.

Dette skjermbildet, tatt fra en video offentliggjort av kringkasteren Televisión Pública Argentina, viser en mann som synes å rette en pistol mot visepresident Cristina Kirchner. Foto: Televisión Pública via AP / NTB
Dette skjermbildet, tatt fra en video offentliggjort av kringkasteren Televisión Pública Argentina, viser en mann som synes å rette en pistol mot visepresident Cristina Kirchner. Foto: Televisión Pública via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– En mann rettet en pistol mot hodet hennes og trakk av, sier president Alberto Fernández.

Han sier at pistolen var ladd med fem patroner, men at det ikke ble avfyrt skudd selv om mannen trykket på avtrekkeren. Fernández kaller hendelsen et drapsforsøk.

Visepresidenten skal ikke være skadd, og mannen ble raskt overbemannet.

Kaotiske scener

Video av hendelsen viser visepresident Kirchner som går ut av bilen utenfor boligen sin før hun blir omringet av støttespillere. Så retter en mann ut armen, bevæpnet med en pistol, og visepresidenten dukker.

Folkene rundt mannen framstår sjokkert på videoen, og det blir oppstyr.

RETTER PISTOL: En mann i Argentina er pågrepet etter at han skal ha truet visepresident Cristina Kirchner med pistol. Video: NTB / Twitter Vis mer

– En person, som ble utpekt av dem som var nær ham, ble pågrepet av visepresidentens sikkerhetsfolk. De tok ham til side og fant våpenet, og det sendes nå til undersøkelser, sier sikkerhetsminister Aníbal Fernández til kanalen C5N.

Han legger til at han ikke vil si mer før saken er etterforsket.

Attentat

Den mistenkte gjerningsmannen har blitt navngitt som Fernando André Sabag Montiel og er brasiliansk statsborger. Det bekrefter en kilde i Argentinas sikkerhetsdepartement til AP.

Mannen skal ha et rent rulleblad, og våpenet han brukte var en Bersa .32-kaliber.

Regjeringen har vært raske med å betegne hendelsen som et mislykket attentat.

– Når hat og vold blir tvunget på den offentlige debatten, blir samfunn ødelagt, og det skapes situasjoner lik den vi så i dag: Et attentat, sier finansminister Sergio Massa.

Attentat

Ikke-verifiserte bilder i sosiale medier viser at pistolen nesten rørte Kirchners' ansikt.

Støttespillere av visepresidenten har samlet seg i gatene rundt boligen hennes den siste tiden, etter at en aktor la ned påstand om tolv års fengsel for henne i en korrupsjonssak.

Kirchner anklages for ulovlige tildelinger av offentlige anbudskontrakter i Patagonia da hun var president mellom 2007 og 2015. Hun har vært visepresident siden 2019 under president Alberto Fernandez.

(©NTB)

Mer om