Her kan det bli opp mot 20 grader

I alle fall en smak av sommer. For noen.

(upublisert) Opprettet

Den siste uka har mange bilister fått erfare at vinteren langt fra er slutt. Fjelloverganger har vært stengt, det har vært kolonnekjøring og bilister har stått værfast. Skal en kjøre over fjellet, bør en også til helga sjekke om bilen må skos med vinterdekk.

– Nordavind fører til at nedbøren kan komme som snø i fjellet også i dagene framover, så oppfordringen må være å følge med på vær- og veimeldinger dersom en skal kjøre over fjellet, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt.

Våt lørdag

Etter noen dager med enten vind eller regn, eller begge deler, fikk Østlandet torsdag sol og temperaturer opp mot 17-18 grader. Men finværet varer bare fram til lørdag.

– Da vil et stort nedbørsområde komme inn over landet. Det vil strekke seg opp til Nordland, sier Granan.

Våtest blir det – nok en gang – på Vestlandet, mens Østlandet kan vente seg byger, da mest om ettermiddagen – og noen av dem trolig også med torden.

Det varsles om byger også i våre to nordligste fylker.

– Men spesielt i Finnmark blir det opphold utover lørdag ettermiddag, sier Granan.

Jetstrømmen

Svalbard er ifølge meteorologen inne i en stabil periode med stort sett oppholdsvær. Temperaturen kryper imidlertid ikke opp i mer enn noen få grader.

De første dagene neste uke vil et stort høytrykksområde som ligger over Storbritannia bevege seg mot Norge, men heller ikke det vil bringe med seg sommervarme.

– Det er ikke varmluft på vei. Det nærmer seg kanskje 20-tallet noen steder østafjells mandag eller tirsdag. Trolig blir det som i dag, hvor vi har 17 grader på Blindern, sier Granan.

Det er varmt i store deler av Europa, men Norge ligger som så mange ganger før på feil side av jetstrømmen.

– Vi ligger dessverre på den kalde siden, sier meteorologen. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.