Iran:

Her kan det bli forbudt å ha hunder som kjæledyr

Å ha hunder som kjæledyr kan snart bli forbudt i Iran. Også katteeiere blir rammet av et lovforslag som er under utarbeidelse.

Om det nye lovforslaget når frem, kan folk som går tur med hunder i Teheran bli bøtelagt. (Foto: Reuters/NTB)
Om det nye lovforslaget når frem, kan folk som går tur med hunder i Teheran bli bøtelagt. (Foto: Reuters/NTB) Vis mer
Publisert

Parlamentarikere i Iran forberedte onsdag et lovutkast som vil medføre bøter for folk som går tur med hunder, og konfiskering i opptil tre måneder av biler som brukes til å transportere hunder. I tillegg blir det ulovlig for boligeiere å leie ut leiligheter til folk som har hunder og katter, ifølge lovutkastet.

I islam anses det som urent å ha hunder i boligen. Men linjen som nå trekkes opp i Iran, går lenger, der presteskapet mener at det å gå tur med hund, kan forårsake panikk blant befolkningen.

Det har flere ganger blitt forsøkt å forby hunder, men det har ikke lyktes.

Men observatører mener at den nye loven kommer til å bli ignorert av både hunde- og katteeiere. De viser til at det de siste årene i Iran har vært en trend der stadig flere unge iranere skaffer seg hunder og katter som kjæledyr.

Det har igjen ført til åpning av flere veterinærklinikker og dyrebutikker, spesielt i hovedstaden Teheran og andre store byer i landet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer