Vis mer

Her kan det bli 25 grader

Noen kan nyte en smak av sommer i helgen og til uka.

(upublisert) Opprettet


Makstemperaturene i helgen og utover neste uke vil ligge på rundt 22 grader, men med litt flaks kan det bli nærmere 25 grader. Det aller beste strandværet vil komme i østafjells, her kan temperaturen bli liggende rundt 20 plussgraderOver hele landet blir det ustabilt vær i helgen og neste uke. Festivalgjengere bør ta med både regntøy og solbriller, råder statsmeteorologen.


– De fleste stedene i landet får en blanding av regn og sol fremover. Med litt flaks kan enkelte områder slippe unna bygene, konstaterer statsmeteorolog Marit Helene Jensen.


På Vestlandet vil det regne mest og være minst sol. Minst byger blir det i Finnmark. Men ingen bør kjenne seg sikre. De fleste får litt regn.


– Ingen av landsdelene stikker av med seieren som klar værvinner. Samtidig er det heller ikke duket for ekstremvær, forklarer Jensen.Festivalvinner


Juli er høysesong for festivaler, og flere av landets festivaler går av stabelen til helgen. Selv om meteorologen ikke kan velge en værvinner på landsbasis, mener hun å kunne kåre en festivalvinner lørdag.


– Østafjells kan det bli ganske godt vær store deler av dagen. Dette området ser ut til å nyte det beste sommerværet. Det betyr at Slottsfjellfestivalen i Tønsberg kan gå av med seieren i vær-kåringen, sier Jensen.


Moldejazz kan derimot bli en våt affære. Det er meldt en god del byger i regionen. Troms og Finnmark kan derimot få noen fine øyeblikk, med lite skyer på himmelen. Vestlandet får det aller våteste været.Kjøligst i nord


Kjøligst blir det i Nord-Norge, med rundt 10-15 grader. I Midt-Norge holder temperaturene seg på rundt 15 grader, og på Vestlandet kan gradestokken krype opp til 18 grader.


Mange nordmenn tilbringer ferien i småbåt. De som befinner seg nær indre og ytre Skagerrak i helgen, kan oppleve krapp sjø med bølger som fort kan bli opp til 2 til 3 meter. Her kan det i perioder blåse opp til kuling. De ytterste kystområdene i Finnmark kan også oppleve perioder med kuling.Nyt øyeblikket!


Summa summarum: Været blir ustabilt, men det blir ingen store endringer i temperaturene.


– Man bør ikke ha de helt store forventningene til været denne sommeren. Hvis jeg skal gi et råd så må det være å nyte øyeblikkene alt vi kan, sier Jensen.


– Når jeg ser på prognosene fram til begynnelsen av august så har vi ingen knallsommer i vente. Men jeg håper selvsagt at jeg tar feil. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.