Vis mer

Her hopper kong Harald over en side av trontalen

Snakket om flyktningkrisen, brått handlet det om norsk økonomi.

(upublisert) Opprettet
http://res.cloudinary.com/scandinaviaonline/video/upload/v1443788472/ta9dfb33_er88dg.mp4


Flyktningkrisen var tema da kong Harald bladde om til neste side i manuskriptet. Brått var han over på en del av talen som handlet om sysselsetting og norsk økonomi.


Flere avsnitt om flyktningpolitikk og forsvarspolitikk ble dermed ikke lest opp.


«Norge skal ta sin del av ansvaret. Mange har opp gjennom historien stilt opp for oss nordmenn da vi trengte en hjelpende hånd. Nå er det vi som må stille opp for mennesker i nød», lød de neste setningene han ifølge manuset skulle ha lest.


Den komplette talen, inkludert avsnittene som ikke ble lest opp, er lagt ut på regjeringens egne nettsider.


Kongen hoppet også over flere avsnitt om norsk forsvarspolitikk.


«Europas sikkerhetspolitiske situasjon er endret. I øst skaper Russlands folkerettsbrudd i Ukraina og opptreden i regionen usikkerhet. I sør utfordres Europas sikkerhet av den forverrede situasjonen i Midtøsten og Nord-Afrika», heter det i manuset.


«Regjeringen vil fortsette arbeidet med å styrke Forsvarets operative evne», står det videre.


Ifølge regjeringen må Forsvaret tilpasses de nye truslene. Regjeringen arbeider for tida med en ny langtidsplan for forsvarssektoren. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.