Her får den døende 19-åringen oppfylt sitt store ønske

Over 10.000 samlet seg for å hylle Lauren.

For rundt ett år siden fikk Lauren Hill den tragiske beskjeden om at hun bare hadde to år igjen å leve. 19-åringens hjernekreft var uhelbredelig. I september fikk hun vite at det trolig bare er snakk om måneder, skriver ESPN.

Fikk drømmen oppfylt

Studenten og basketball-spilleren fikk diagnosen bare 48 dager etter at hun begynte på skolen Mount St. Joseph University. Sykdommen har gjort at hun ikke har fått oppfylt sin store drøm om å spille kamper på college-nivå - inntil nå. I natt norsk tid fikk nemlig tenåringen et skikkelig lyspunkt. Serieåpningen i college-basketball ble ifølge CBS flyttet frem to uker for at Lauren skulle være sterk nok til å få oppleve denne kvelden. Lauren sørget for fire poeng til laget sitt. (Foto: Andy Lyons/Getty Images/AFP/Scanpix)Lauren sørget for fire poeng til laget sitt. (Foto: Andy Lyons/Getty Images/AFP/Scanpix)

10.000 møtte opp

Normalt ville en collegekamp som dette samlet noen hundre tilskuere. Men i natt var over 10.000 mennesker til stede i arenaen Cintas Center i i Cincinnato, Ohio, for å se Laurens første og trolig siste college-kamp. - Jeg har aldri følt meg så bra i hele mitt liv, sa en tydelig preget 19-åring til ESPN etter kampen mellom Laurens lag, Mount St. Joseph University og Hiram College. Alt handlet om spilleren med trøye nummer 22. (Andy Lyons/Getty Images/AFP/Scanpix)Alt handlet om spilleren med trøye nummer 22. (Andy Lyons/Getty Images/AFP/Scanpix)

- Det vil komme en kreftkur

Lauren sørget for fire poeng til laget sitt. Men det var jentas styrke i sykdommen, og hennes innsats for å spre kunnskap om den sjeldne formen for hjernekreft som fikk publikum til å hylle spilleren med trøye nummer 22 kampen gjennom. - Selv om jeg kanskje ikke vil være her når det skjer, er jeg sikker på at det vil komme en kur mot kreft. Jeg håper at folk fortsetter å donere penger, sa 19-åringen. 19-åringens historie har fått stor oppmerksomhet i USA, og USA Today omtaler kampen som den «beste idrettshendelsen i år». Lagvenninnene jubler sammen Lauren. (Foto: Andy Lyons/Getty Images/AFP /Scanpix)Lagvenninnene jubler sammen Lauren. (Foto: Andy Lyons/Getty Images/AFP /Scanpix)