Her er værvarselet vi har ventet på

Men det blir ikke like hyggelig for alle, dessverre.

(upublisert) Opprettet

Østlandet og Sørlandet går mot en helg med sol og opp mot ti plussgrader. Resten av landet har imidlertid en vindfull og våt helg i vente.

– Østafjells er det nok håp om vårfornemmelser. Vi kan nok få sol og rundt ti grader i maksimumstemperatur i løpet av helga, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til NTB.

I resten av landet kan det nok imidlertid være lurt å planlegge innendørsaktiviteter i helga. Et lavtrykk i Atlanterhavet vil gi sterk vind i store deler av landet.

Storm

– I Nord-Norge ser det ut til at det kan bli storm på lørdag og kanskje også på søndag. Det blir også godt med nedbør, særlig i Nordland, Troms og Finnmark, sier Haga.

Også i Trøndelag og på Vestlandet blir det mye vind og nedbør. Fra Stad og nordover kan vinden få storms styrke på lørdag.

– Det ser ikke ut til at faren for sterk vind er så stor på søndagen i det området, men det kan bli kuling da også. Og det blir godt med nedbør. Det blir dårlig vær, slår Haga fast.

Kuling, sludd og snø

De som kommer best ut av det i helga, er de som befinner seg på Østlandet og Sørlandet, konkluderer meteorologen, men legger til at det vil blåse også der.

I fjellet kan det bli både kuling, sludd og snø. Også langs kysten kan det bli kuling, og særlig i Vest-Agder kan det trolig komme litt regn.

Til gjengjeld er det mildt i hele landet.

Snø

Det milde været fortsetter også utover i neste uke, men på Vestlandet, i Trøndelag og i Nord-Norge blir det fortsatt perioder med kuling på kysten og en god del nedbør.

– Det vil nok bli litt lavere temperaturer, så kanskje mer hvit nedbør i Nord-Norge og høyereliggende områder på Vestlandet og Trøndelag. Der vil nok snøgrensen krype nedover, sier Haga.

Han understreker at det kan bli regn også østafjells i neste uke, men prognosene for det er litt usikre. (©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer