Hvor er det karantenehotell?

Her er karantenehotellene

Om du ankommer Norge etter utenlandsreise er sjansen stor for at du havner på karantenehotell. Men hvor?

HER KAN DU HAVNE PÅ KARANTENEHOTELL: Clarion Hotel & Congress Oslo Airport er et av karantenehotellene ved Gardemoen for innreisende til Norge.Foto: Annika Byrde / NTB
HER KAN DU HAVNE PÅ KARANTENEHOTELL: Clarion Hotel & Congress Oslo Airport er et av karantenehotellene ved Gardemoen for innreisende til Norge.Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Selv om reglene er noe endret og man ved visse tilfeller kan slippe karantenehotell ved ankomst fra gule land, er det fortsatt slik at de aller fleste som kommer fra utlandet til Norge må på karantenehotell. På hvilket hotell man havner er helt avhengig av kommunen.

Kommunen bestemmer

Det er kommunene som har ansvaret for organiseringen av karantenehotell. Man blir henvist til et hotell med ledig kapasitet som er innenfor rimelig avstand fra ankomststedet. Med rimelig avstand anses en bil-/busstur på inntil 2 timer å være innafor. Kommunen skal også sørge for transport til karantenehotellet fra ankomststedet. Dersom man kommer med egen bil kan man kjøre fra ankomststedet selv. Karantenehotellene ligger i hovedsak i kommuner nær større grenseoverganger.Ved ankomst er man forpliktet til registrering på hotellet, man skal også få informasjon om testing, rutiner og smittevernregler knyttet til oppholdet.

Priser for karantenehotell

Selv om karantenehotell er påbudt og man må på det dersom man ikke oppfyller kravene for unntak, må man selv ta regningen. Voksne over 18 år må betale en egenandel på 500 kroner per døgn. Barn under 10 år skal ikke betale egenandel da de bor på rom med foresatte. Barn i alderen 10 til 18 år må betale 250 kroner per døgn. Ankommer du Norge for å jobbe eller utføre oppdrag skal arbeids- eller oppdragsgiveren din betale egenandelen på 500 kroner per døgn. Dersom man studerer i utlandet, har norsk statsborgerskap og kommer til Norge for studieopphold, skal man ikke betale egenandel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer