Her er hotellene du aldri skal bo på

Ukens viktigste, tristeste og rareste nyheter.

Doha skylinen i Qatar. Bildet er tatt under maraton i VM i friidrett 2019. Foto: Lise Åserud / NTB
Doha skylinen i Qatar. Bildet er tatt under maraton i VM i friidrett 2019. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Kjære Sol-leser! En aldeles nydelig fredag i mai passer det fint med en oppsummering av det viktigste som skjer nå.

Du kan få denne oppsummeringen på e-post hver uke ved å melde inn e-posten din i boksen under. God helg! Hilsen Sol-redaktør Andreas Heen Haaland-Carlsen

Nato utvider

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Sverige og Finland er etter alle solemerker på vei inn i Nato. Diplomatiet jobber på høyoktan, og natosjef Jens Stoltenberg antyder rask behandling av søknader. Dette er omstridt, og Kroatias president sier han vil legge ned veto.

Revidert nasjonalbudsjett – vi øker oljepengebruken

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Når finansministeren justerer statsbudsjettet, kalles det revidert nasjonalbudsjett. Det er høy fart i økonomien, lav arbeidsledighet og høy prisvekst. Finansministeren sier at det må dempende tiltak inn. Likevel øker vi oljepengebruken en del fra statsbudsjettet. Et utslag kan bli at Norges Bank skrur opp renta i enda raskere tempo enn tidligere varslet.

Braut Haaland til Manchester City

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Erling Braut Haaland er en av verdens beste fotballspillere. Denne uka ble ryktene bekreftet: Han følger i sin fars fotspor til Manchester City og setter solid norsk prisrekord.

Eierne bak Manchester City er ganske tvilsomme karer, kan NRK informere om.

Vil ha mer konkurranse på matpriser

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Politikerne – fra Rødt til Frp – er enige om å innføre regler som gjør det vanskeligere for de store matvarekjedene å diskriminere konkurrenter på pris. I praksis må matleverandørene begrunne hvorfor de tar forskjellige priser fra forskjellige kjeder, i tillegg til en del andre konkurransefremmende tiltak, som er listet opp her.

Hoteller tillater ikke homofile

Foto: Reuters og NRK
Foto: Reuters og NRK Vis mer

I november skal herrene spille fotball-VM i Qatar, landet der kvinner, fattige, arbeidstakere og homofile har særdeles lite de skal ha sagt. Homofile står såpass lavt i kurs at de faktisk ikke futen videre får bo på hotell. De som måtte ønske å besøke dette tvilsomme sportsarrangementet blir også anbefalt å ikke kle seg eller oppføre seg på en homoaktig måte, som å leie hender. Dette er noe av det tristeste jeg har lest på lenge. Det tramper på alle våre verdier som nestekjærlighet, retten til å være den du er, trygg livsutfoldelse, ytringsfrihet... ja, hvor skal vi stoppe?

Her er hotellene du aldri skal bo på.

Datainnbrudd hos Norkart

Foto: NRK
Foto: NRK Vis mer

Persondata om 3,3 millioner nordmenn er på avveie. En feil i brannmuren ga uvedkommende tilgang til informasjon om personnummer og hva enkeltpersoner har av eiendom. Nasjonal sikkerhetsmyndighet undersøker saken, som i tillegg er politianmeldt. Nå er det rekordmange som vil sperre muligheten for kredittsjekk på dem selv.

Det er umulig å vite om du i noen sammenheng har vært involvert i datamisbruk. Et kjekt og raskt verktøy for å sjekke dine egne passord og e-postadresser finner du her.

Skogbrannfare

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Det er skummelt tørt og voldsom skogbrannfare på Østlandet, til tross for de fem regndråpene vi fikk denne uka. Tørken fortsetter neste uke.

Fanget russere i felle

Foto: Pravda Garaschenko / Telegram
Foto: Pravda Garaschenko / Telegram Vis mer

1500 russiske soldater drept ved Donetsk-elva, hevder ukrainsk offiser, som skryter på Twitter av hvordan han ødela russernes bru over elva, og dermed «fanget» de russiske styrkene. Det reelle tallet på sårede og drepte er trolig mellom 300 og 600, skriver Aftenposten (abonnementsartikkel), som legger Natos regnemåte til grunn. Uansett er dette et stort nederlag for russerne.

Et par kjappe før 17. mai:

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Totalt Tix-kaos før Eurovision-finalen

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Det norske bidraget med de gule ulvene er videre til finalen i helga. Vi vet fremdeles ikke hvilke artister som skjuler seg bak maskene, men denne uka ble Tix filmet mens han tok av seg masken. Er det et avtalt spill som NRK er med på? Er det noen som lurer oss? Er alt regissert?

Desperate tider og desperate naboer

Naboer be 14 personer om å leie ut eller selge hytta si. Nå får de kjeft av rådmannen i kommunen.

Ukas ikke-sak:

Alta bytter ikke fylke.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer