Her er de fire nyfødte tigrene i Kristiansand Dyrepark

Den største tigerfødselen i Norge noensinne.

(upublisert) Opprettet
Den sibirske tigerhunnen Boonya fødte 17. mai fire tigerunger i Kristiansand Dyrepark. Det er den største tigerfødselen i Norge noensinne.

– Det har aldri før blitt født et kull med så mange tigre i Norge, sier direktør Per Arnstein Aamot i Kristiansand Dyrepark til NTB.

Tigrene ble født tidlig om morgenen 17. mai.

– Nå følger vi dem med kamera. Når anledningen byr seg etter hvert og moren begynner å gå mer rundt, vil vi ta en sjekk og se at alt står greit til. Etter hvert vil vi sjekke tigrenes kjønn også, forklarer Aamot.

Saken fortsetter under videoen.

Kunne ikke laste instagram

Trenger ro

Mandag morgen lå de fire tigerungene og diet fra moren. Ifølge dyreparksjefen vil det ikke gå lang tid før publikum kan få se de små krabatene gjennom glassmontre.

– I begynnelsen ligger de bare der mora legger dem. Flytter hun dem litt, så ser man dem. Så det er opp til henne, fram til de begynner å krabbe mer rundt, sier Aamot.

Både moren og ungene trenger imidlertid ro, og faren Ulysses får ikke besøke dem med det første.

– Foreløpig ser det ut til at morsinstinktet er slik det skal være. Helt siden fødselen har fire år gamle Boonya passet godt på ungene sine. Hun holder dem samlet, slikker på dem og dier dem, sier biolog Helene Axelsen.

Fra Russland og Ukraina

Tigermoren kommer fra Russland og faren fra Ukraina. De ble sendt til Kristiansand gjennom bevaringsprogrammet til Den internasjonale dyreparkforeningen (EAZA) i henholdsvis 2013 og 2015.

– Hvor tigerungene eventuelt skal reise, avgjøres av en internasjonal koordinator som forvalter bestanden. Men de blir her i hvert fall i et år, sier Aamot.

Det er født tigre i dyreparken to ganger tidligere – i 2002 og 2004. De to fødslene ga tre tigerbarn til sammen. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.