Her er 43 av 46 lærere i streik

Fra i dag trappes lærerstreiken ytterligere opp, og nå er det Bærum som får merke det. To videregående skoler og to ungdomsskoler i Bærum blir sterkt berørt.

Til sammen 165 lærere ved flere grunnskoler og tre videregående skoler i Bærum er tatt ut i streik. Tirsdag samlet lærerne seg i Bærumshallen i Sandvika der det var informasjonsmøte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB.
Til sammen 165 lærere ved flere grunnskoler og tre videregående skoler i Bærum er tatt ut i streik. Tirsdag samlet lærerne seg i Bærumshallen i Sandvika der det var informasjonsmøte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Fra i dag trappes lærerstreiken ytterligere opp, og nå er det Bærum som får merke det. To videregående skoler og to ungdomsskoler i Bærum blir sterkt berørt.

I tillegg varsler Norsk Lektorlag at de tar ut ytterligere 17 medlemmer fra 12. september. De fleste av disse jobber på Fredrik II videregående skole i Fredrikstad.

Lærerstreiken har vart siden 8. juni, og rundt 3.500 lærere er i streik med den siste opptrappingen på 300 lærere fra Utdanningsforbundet. De to andre fagforeningene i streik er Skolenes landsforbund og Lektorlaget.

43 av 46 lærere i streik

Bærum har til nå ikke vært berørt av streiken, men nå er 165 lærere ved flere grunnskoler og tre videregående skoler i kommunen tatt ut.

På Bekkestua ungdomsskole med 450 elever vil det bare være 3 av 46 lærere i arbeid, skriver Budstikka.

En sosiallærer, en bibliotekar og en lærer i kunst og håndverk blir igjen på jobb, forteller rektor Morten Rondan.

– Det sier seg selv at det blir et særdeles begrenset tilbud til et lite utvalg elever, sier han til avisa.

Nytt streikeuttak

Streiken har vart siden 8. juni, da Skolenes landsforbund tok ut sine første lærere. Siden har de tre lærerorganisasjonene gradvis trappet opp streiken.

Fra neste uke har Norsk Lektorlag 60 medlemmer ute i streik når de også trapper opp. I alt 12 av de 17 som nå tas ut i streik arbeider i Fredrikstad.

I tillegg tas det ut medlemmer på Ås videregående skole og Bergen Katedralskole.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer