Her dobles straffene for dyremishandling: - Vi ikke aksepterer vanskjøtsel

Her dobles straffene for dyremishandling: - Vi ikke aksepterer vanskjøtsel

Nå kan dyremishandling kan straffes med to års fengsel i Danmark.

(upublisert) Opprettet
Danskene har besluttet å slå hardere ned på dyremishandling. Grov uforsvarlig behandling av dyr vil nå kunne straffes dobbelt så hardt som tidligere. Det vedtok et flertall i Folketinget torsdag, melder Dagbladet.

Overtredelsesgebyret for personer som blir bøtelagt for uforsvarlig behandling av dyr fra andre gang, øker fra 3000 til 6000 kroner. For grovere mishandling har boten økt fra 5000 til 10.000 kroner, skriver Ekstra Bladet.

Maksimal fengselsstraff for privatpersoner som dømmes for mishandling er nå to år. Tidligere har strafferammen vært på ett år.

- Alle har en forpliktelse til å passe på dyrene man anskaffer seg, uansett om dyrene bor i en stall eller hjemme i stua. De som ikke er sitt ansvar bevisst, skal få veldig tydelig beskjed om at vi ikke aksepterer vanskjøtsel av dyr, sier miljø og matvareminister Esben Lunde Larsen i en pressemelding på Miljø- og fødevareministeriets nettsider.
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer