Her blir det skikkelig sommervarme

Allerede torsdag skinner sola igjen, og helgen vil by på en smakebit på sommeren med knallvær og opp mot 25 plussgrader i store deler av landet.

Her koser folk seg på Bygdøy under en godværsdag i fjor.Foto: Erik Johansen / NTB
Her koser folk seg på Bygdøy under en godværsdag i fjor.Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

– Temperaturene i helgen kommer til å ligge på mellom 20 og 25 grader. Strålende sol og knallfint! Det blir en smak på sommeren rett og slett, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød i Meteorologisk institutt til NTB.

Ifølge prognosene blir søndagen den varmeste dagen, og store deler av landet vil kunne nyte finværet.

–Sør- og Østlandet kommer til å få det absolutt varmest, men hvis man ser på dagene før helgen også så er det nok Vestlandet og Midt-Norge som får det finest. Der blir det tørt og sol i lange perioder, selv om temperaturen ikke blir like høy som på Sør- og Østlandet.

Sludd i nord

Troms og Vest-Finnmark derimot må ta til takke med lavere temperaturer og overskyet vær, og deler av Finnmark kan oppleve sludd fredag og lørdag.

– Det kommer til å bli temperaturer på rundt 5 og 7 plussgrader. Etter hvert faller det også litt nedbør i form av regn, og i deler av Finnmark er det ikke umulig at det blir sludd fredag eller lørdag. Men det er ikke sludd som blir liggende.

Fram med solbrillene

Det er gode muligheter for å tilbringe helgen utendørs, særlig på Sør- og Østlandet.

– I helgen gjelder det å benytte seg av finværet og komme seg ut! Det er mange muligheter for bruk av både solkrem og solbriller. Tur og utendørsaktiviteter er stikkordet, sier Granerød.

Sør i landet blir det også rolige vindforhold, med skiftende bris kombinert med knallvær.

– Det er flotte muligheter for å ta seg en tur på sjøen, og det er vel ikke helt umulig å ta årets første bad med tanke på at det blir såpass bra temperatur i lufta.

Havtemperaturen vil ligge på kjølige 10–14 varmegrader, så det passer best for dem som ønsker å avkjøle seg.

Smakebit på sommeren

25 plussgrader og sol er en stor kontrast til sluddværet i Finnmark og minusgradene som er meldt på Spitsbergen til helgen. Men sør i landet har sommeren heller ikke kommet for å bli.

– Det ser ut til at det kun blir en blaff av sommer, og at det forsvinner igjen utover neste uke. Så da gjelder det å benytte sjansen nå som vi først har muligheten, sier meteorolog Martin Granerød.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer