Her blir det over 20 grader

Ingen del av landet kan denne uken kalle seg værvinner, men flere steder får temperaturer på 20-tallet.

Det er ingen værvinner, verken før helgen eller til helgen. Men det vil fortsatt være muligheter til å ta seg et bad, flere steder. Foto: Vegard Grøtt Foto: Vegard Grøtt / NTB
Det er ingen værvinner, verken før helgen eller til helgen. Men det vil fortsatt være muligheter til å ta seg et bad, flere steder. Foto: Vegard Grøtt Foto: Vegard Grøtt / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Det er ingen værvinner, verken før helgen eller til helgen. Alle får litt av alt, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Charalampos Sarchosidis til NTB.

Enkelte steder får snuse på 20-tallet på gradestokken, men noen høysommerdag med 25 varmegrader – som flere har fått de siste dagene, blir det ikke denne uka.

– Det blir 20 grader for flere, men 25 blir det neppe, sier Sarchosidis.

Øst-Finnmark er stedet

Dersom man leter etter sola er det Vestland, Trøndelag og Nordland som får det fineste været fram mot helgen.

Temperaturene vil variere noe, men Vestland og Trøndelag får noe som minner om sommer, med opp mot 18–20 grader.

– I Nordland blir det også fint vær, men en del kjøligere, sier Sarchosidis som forteller om temperaturer ned mot 11 grader.

Lenger nord kryper gradestokken enda lenger ned. I Tromsø vil blir det ned mot åtte grader med varierende vær – i sterk kontrast med hvordan det var i Tromsø forrige uke.

– Skal man oppholde seg i Nord-Norge, er det Øst-Finnmark som er stedet. Der blir det opp mot 15 grader og sol. Det er litt annen værtype i Øst-Finnmark, sier meteorologen.

Vedvarende regn

Fram mot helgen får Sør-Norge ustabilt vær og varierende skydekke, mens når helgen kommer et det et lavtrykk som vil prege landsdelen.

– Vestlandet får vedvarende regn, mens det blir bedre østafjells, sier meteorologen.

– Østlandet og østafjells er litt mer skjermet, men ikke helt. Her kommer de typiske ettermiddagsbygene, sier Sarchosidis, som føyer til at torden kan følge med.

Varmest blir det på Østlandet, med over 20 grader lørdag, mens Trøndelag, Møre og Romsdal og Vestlandet får mellom 10 og 15 grader, kanskje opp mot 17–18 grader innover i landet.

Varmt og vått i nord

Også i Nord-Norge vil det bli varierende vær i helgen. Sarchosidis forteller at det blir både varmt og vått lørdag og søndag.

Lørdag kan det blir opp mot 20 grader enkelte steder, som på Finnmarksvidda eller i Indre Troms.

– Søndag kan blir det litt lavere temperaturer i Nordland og Troms på grunn av lavtrykk. Vi kommer nok ned mot så 13–14 grader i Nordland og Troms, mens Øst-Finnmark og Finnmarksvidda kan få rundt 18 grader søndag.

Meteorologen avslutter med å fortelle at det i Bodø blir det opp mot 17 grader lørdag, mens de søndag vil noe lavere temperaturer igjen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer