Vis mer

Her blir det flere UP-kontroller

32 UP-patruljer forsvinner fra øst- og sørlandet.

(upublisert) Opprettet

Utrykningspolitiet flytter 32 stillinger fra Sør- og Østlandet fra 1. juli. Det betyr flere kontroller i Vest-, Midt- og Nord-Norge.


Den viktigste årsaken til omdirigeringen er bedre vei og færre ulykker på E18, skriver Aftenposten. Totalt blir rundt 20 motorsykler og politibiler flyttet.


– Vi fikk en skjevfordeling fra 1970- og 80-tallet, da vi konsentrerte mange patruljer på Østlandet. Årsaken var blant annet de mange alvorlige ulykkene langs E18. Med den nye firefeltsveien ser bildet helt annerledes ut, så fra 1. juli sender vi mange biler over fjellene vest- og nordover, sier UP-sjef Ragnar Karlsen.


Senterpartiets Jenny Klinge (Sp) synes det er godt nytt for distriktene at UP flytter ressursene dit veiene er dårligere. Samtidig synes hun resten av landet må få hevet veistandarden, slik det har skjedd på Øst- og Sørlandet. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.