Her blir det bompengekutt

Bompengebelastningen reduseres kraftig som følge av budsjettavtalen, men noen av kuttene gjelder bare i ett år.

Fremskrittspartiet har fått gjennomslag for å redusere bompengebelastningen i flere veiprosjekter neste år. Foto: Heiko Junge / NTB
Fremskrittspartiet har fått gjennomslag for å redusere bompengebelastningen i flere veiprosjekter neste år. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg er godt fornøyd med dette resultatet. Dette vil føre til at flere bommer legges ned, og takstene blir redusert i andre bommer, sier Fremskrittspartiets samferdselspolitiske talsperson Bård Hoksrud.

Godt på overtid ble regjeringspartiene og Frp denne uken enige om neste års statsbudsjett. I avtalen foreslås det å bevilge ytterligere 670 millioner kroner til reduserte bompenger utenfor byområdene, i tillegg til det som fra før lå inne i budsjettet.

Totalt sett er regjeringen og Frp enige om å bruke 1,2 milliarder kroner på reduksjon av bompengegjeld på sju ulike prosjekter. Det største enkeltkuttet kommer i den såkalte Fosenpakken i Trøndelag, hvor det skal brukes 425 millioner kroner til nedbetaling av gjeld.

Flere fylker

I tillegg får følgende prosjekter kutt:

* E136 Tresfjordbrua (Møre og Romsdal): 400 millioner til nedbetaling av resterende gjeld, permanent nedleggelse av bomstasjon.

* E16 Kongsvinger-Slomarka (Innlandet): 140 millioner til permanent innføring av fritaksordningen for beboerne ved Fulu og Galterud og permanent innføring av halv bompengetakst på sideveiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer