Her blir det best påskevær: - Ser bra ut

Flest soltimer kan krysses av for dem som holder seg østafjells denne påsken. I nord vil nok mange la seg friste av hyttekos innendørs.

Østafjells ligger det an til mange soltimer. Det blir nokså bra fra skjærtorsdag til første påskedag, søndag. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Østafjells ligger det an til mange soltimer. Det blir nokså bra fra skjærtorsdag til første påskedag, søndag. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

– Nord-Norge får rett og slett det dårligste været. Det ser ut som om høsten kommer tidlig i år! Sør-Norge får det beste påskeværet, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød i Meteorologisk institutt.

Soltimer

Østafjells ligger det an til mange soltimer. Det blir nokså bra fra skjærtorsdag til søndag, altså første påskedag.

– Det blir ikke helt skyfritt. Innimellom er det litt skyer, men alt i alt ser det bra ut. Jo lenger nordover du er, jo mer skyet blir det, sier han til NTB.

På Vestlandet blir det også fine dager både torsdag og fredag. Etter hvert legger det seg et lavtrykk i Norskehavet. Det gir noe mer skyet vær utover i helgen. Regnet kommer på tampen av lørdagen.

– Men, det blir noen fine dager på Vestlandet.

Brettspill

Lenger nord blir det skyet vær denne påsken. Man må være forberedt på regn i perioder, sludd og snø.

Snøgrensen ligger på mellom 100 og 300 meter på torsdag og fredag. Mens lørdag og søndag blir det veldig varmt. Da må man godt opp i fjellsiden for å få noe som er tørrere enn sludd.

– Det blir veldig vått. Trøsten for Nord-Norge kan være at det kan bli oppholdsvær igjen mandag selv om det heller ikke da blir mye sol, sier Granerød.

Han foreslår at det blir fine muligheter for hyttekos og brettspill for påsketuristene i nord.

Først sommerdag

Tirsdag fikk vi årets første nordiske sommerdag. Da ble det registrert 20,1 plussgrader i Lier i Viken.

– Dette ble eneste stedet i landet som offisielt var over 20 grader. Ellers var det mange steder som var på rundt 18 og 19 grader. Det er også behagelig, slår meteorologen fast.

Han kan ikke love tilsvarende temperaturer i Sør-Norge i tiden framover.

– Varslene er ganske usikre for dagene neste uke. Det ser ut som vi beholder den forholdsvis kjølige lufta. Supervarmen må vi nok vente litt til på, men vi følger med, forsikrer han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer