Her betaler du mest bompenger i Oslo

En bilist i Oslo betaler dobbelt så mye bompenger som en i Asker og 45 prosent mer enn en i Bærum. Østkantens bilister betaler aller mest.

Bilister kjører forbi en bomring i Fagerheimgata i øst i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Bilister kjører forbi en bomring i Fagerheimgata i øst i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Minerva har brutt ned bompengebetalingene på bydeler i Oslo og sammenlignet tallene med nabokommunene i vest. Pengene fra bompengeringen fordeles slik at 60 prosent går til prosjekter i Oslo og 40 prosent til Akershus.

Fornebubanen vestover skal finansieres med en stor andel av Oslos bompengeinntekter.

– Oslo skiller seg markant ut fra kommunene rundt. Eksempelvis betaler den gjennomsnittlige Oslo-bilisten 45 prosent mer i bompenger enn en Bærum-bilist og mer enn dobbelt så mye som Asker-bilistene, sier Svein Skovly, kommersiell direktør i Fremtind Service til Minerva.

Rundt 80 prosent av inntektene fra bompengeringen kommer fra Fremtinds autopasstjeneste. Det er tall fra denne tjenesten Minerva har fått tilgang til.

De viser at folk fra Lørenskog og Nittedal er nærmest Oslo i bompengebetalinger.

Internt i Oslo er Alna og Bjerke bydelene der bilistene betaler aller mest. Der er gjennomsnittlig månedsbetaling 635 og 634 kroner. I motsatt ende av skalaen er Ullern og Vestre Aker der tallene er 505 og 522 kroner.

En bilist i bydel Alna betaler i løpet av et år i snitt 2.800 kroner mer enn en bilist i Bærum. Der er snittet på 398 kroner i måneden, mens det på Nesodden er 300 og i Asker 284 kroner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer