Hellas

Her åpner de for turister

Hellas startet turistsesongen fredag og håper at turistene som søker sol og strender, skal bringe inntekter etter fjorårets miserable sesong.

Kreta 20190927
Parasoller på stranden ved Falasserna på Kreta i Hellas.
Foto: Halvard Alvik / NTB
Kreta 20190927 Parasoller på stranden ved Falasserna på Kreta i Hellas. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert

– Vi letter anker, sa turismeminister Harry Theoharis da han åpnet turistsesongen under en seremoni på Poseidon-tempelet på Kapp Sounion ved Aten.

Kafé- og restauranteiere over hele landet klør i fingrene etter å komme i gang.

– Vi håper på en god sesong, og at folk velger vårt land og vår øy, sier Alexandros Koukourakis idet han setter ut bord og stoler på fortauet utenfor kafeen sin i Chania på Kreta.

Vaksinekort eller test

Ifølge statlige reguleringer må alle som reiser til de greske øyene, framvise et vaksinekort eller en negativ koronatest.

Europas største reiseoperatør TUI har satt opp 120 flygninger til Hellas i mai, med de første seks fredag og ytterligere 15 søndag.

De fleste av øyene har et mindre omfattende helsetilbud enn fastlandet, og en vaksineringskampanje for de fastboende på øyene er godt i gang.

Mange vaksinert

Foreløpig er det utført 4 millioner vaksineringer i Hellas, hvorav 1,4 millioner har fått andre dose. Hellas har 10,8 millioner innbyggere.

En hake oppsto da Storbritannia satte Hellas på sin oransje liste, noe som betyr at briter som er på vei hjem, må i fem dagers karantene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer