Henrik Kristoffersen skuffet etter nederlaget

Henrik Kristoffersen tapte saken mot Norges Skiforbund og får ikke kjøre med privat sponsor på hjelmen. Han sier han er skuffet over dommen fra tingretten.

Henrik Kristoffersen i Oslo tingrett under prosedyrene i rettssaken mellom ham og Norges Skiforbund. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Henrik Kristoffersen i Oslo tingrett under prosedyrene i rettssaken mellom ham og Norges Skiforbund. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kristoffersen ønsket å kjøre med Red Bull-logoen på hjelmen, men skiforbundet sa nei, og saken endte dermed i retten i mars.

Mandag kom Oslo tingrett med sin domsavsigelse: Kristoffersen får ikke kjøre med sin private sponsor på hjelmen.

– Jeg er naturlig nok veldig skuffet over dommen, men har respekt for at retten har kommet til en annen konklusjon enn den vi mener er riktig. Jeg visste at jeg tok fatt på en bratt motbakke i forsøket på å få Oslo tingrett til å endre oppfatning fra forføyningssaken. Nå skal vi sette oss ned og lese dommen grundig, og sammen med advokaten og støttespillere vurdere om den skal ankes inn for lagmannsretten. Jeg kommer helt klart til å vurdere alle muligheter og innfallsvinkler i tiden fremover, sier Kristoffersen i en pressemelding.

Selv om skiforbundet gikk seirende ut av kampen, mener Kristoffersen at kampen ikke har vært forgjeves.

– Saken har satt fokus på oss enkeltutøveres manglende rettigheter, og skiforbundets totale eiendomsrett over utøvernes markedsrettigheter. Jeg setter stor pris på den massive støtten jeg har fått, fra mange utøvere i en rekke idretter, og fra idrettsledere i klubber og lag, som har sagt at jeg har kjempet en batalje på vegne av mange. sier Henrik Kristoffersen.

Kristoffersens advokat Odd Stemsrud mener dette er en svart dag for alle som håpet på økt støtte til breddeidrett og frihet for enkeltutøvere underlagt Norges Skiforbund.

– I dommen har Oslo tingrett ganske oppsiktsvekkende valgt å fravike internasjonal konkurranserett. Noe mer kan jeg ikke si før jeg har lest dommen grundig, sier Stemsrud.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer