Henrik Ingebrigtsen vant 5000-meteren på Bislett – treningskameraten nær OL-kravet

Henrik Ingebrigtsen var sterkest i Bislett-duellen med Narve Gilje Nordås og tok seieren på fredagens 5000 meter. Nordås løp inn til personlig rekord.

Oslo 20210604. Henrik Ingebrigtsen i aksjon på 5000 meter under Bislett Night of Highlights på Bislett stadion i Oslo fredag kveld. Foto: NTB
Oslo 20210604. Henrik Ingebrigtsen i aksjon på 5000 meter under Bislett Night of Highlights på Bislett stadion i Oslo fredag kveld. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Ingebrigtsen var i mål på 13.16,80. To hundredeler bak fulgte treningskompisen Nordås, som stilte til start med en drøm om å greie OL-kravet på 13.13,50.

Det gikk ikke, men 22-åringen kommer stadig nærmere. Løpet var med klar margin det raskeste han har gjort på distansen. Før stevnet hadde Nordås 13.33,39 som bestenotering.

– Jeg perset med nesten 20 sekunder, men var litt bak OL-kravet. Jeg hadde en nokså tung dag på jobben. Dette var en bra mental forestilling, og jeg fikk en god kamp av ham ved siden av meg her, sa Nordås til NRK og viste til eldstemann av løpebrødrene Ingebrigtsen.

– Ved neste korsvei tar vi det, la han til.

Ingebrigtsen er allerede klar for Tokyo-lekene gjennom sin plassering på verdensrankingen. Fredag var han best i skulder-mot-skulder-duellen på de siste meterne.

30-åringens navn dukket først opp på startlistene noen timer før Bislett-stevnet «Night of highlights». Han mente dette om sitt eget løp:

– Det var litt som forventet. Jeg fikk veldig mye drahjelp underveis. For oss akkurat nå var dette den optimale måten å springe et løp på. Hadde vi hatt en bedre dag, ville vi tatt de siste sekundene på slutten, sa Ingebrigtsen til NRK.

Det er lillebror Jakob Ingebrigtsen som holder den norske rekorden på 5000 meter. Den satte han for to år siden med tiden 13.02,03.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer