Henrettelse av dødsdømt fange stanset i Oklahoma

Guvernøren i Oklahoma omgjorde torsdag straffen for dødsdømte Julius Jones bare timer før henrettelsen skulle ha funnet sted.

Julius Jones på et bilde gitt ut av fengselsvesenet i Oklahoma, tatt i februar 2018. Henrettelsen av Jones ble stanset torsdag, bare timer før den skulle ha funnet sted. Foto: AP / NTB
Julius Jones på et bilde gitt ut av fengselsvesenet i Oklahoma, tatt i februar 2018. Henrettelsen av Jones ble stanset torsdag, bare timer før den skulle ha funnet sted. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Guvernør Kevin Stitt grep inn kort tid før Jones skulle henrettes med gift i fengselet Oklahoma State Penitentiary i McAlester.

Julius Jones' støttespillere reagerte med glede på meldingen om at henrettelsen var stanset og dommen omgjort til livsvarig fengsel torsdag. Foto: Doug Hoke / AP / NTB
Julius Jones' støttespillere reagerte med glede på meldingen om at henrettelsen var stanset og dommen omgjort til livsvarig fengsel torsdag. Foto: Doug Hoke / AP / NTB Vis mer

Jones, som er svart, ble i 2002 dømt for drapet på den hvite forretningsmannen Paul Howell i 1999. Han nekter skyld for drapet og sier han ble lurt av den egentlige gjerningsmannen. Han hevder også at han ble utsatt for diskriminering under rettssaken.

Saken har fått mye oppmerksomhet den siste tiden og har både blitt tema for en dokumentarserie og en podkast. Kjendiser som reality-TV-stjernen Kim Kardashian har også engasjert seg i saken hans.

– Etter from vurdering og gjennomgang av materialet som alle parter i saken har lagt fram, har jeg besluttet å omgjøre straffen for Julius Jones til livsvarig fengsel uten mulighet for prøveløslatelse, heter det i en uttalelse fra den republikanske guvernøren.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer