Henning Solberg dømt til å betale 4,5 millioner kroner

Den tidligere rallyføreren Henning Solberg er i tingretten dømt til å betale 4,5 millioner kroner til selskapet Dekknor, melder Finansavisen.

Henning Solberg (t.h.), her sammen med sin advokat Hans Kristian Skarphold under et rettsmøte i 2019, er dømt til å betale 4,5 millioner kroner til Dekknor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB.
Henning Solberg (t.h.), her sammen med sin advokat Hans Kristian Skarphold under et rettsmøte i 2019, er dømt til å betale 4,5 millioner kroner til Dekknor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB. Vis mer
Publisert

Det skjer snaut to år etter at han inngikk forlik og betalte sin tidligere Dekknor-partner Ramiz Safdar 2,6 millioner kroner.

De 4,5 millioner kronene han nå er dømt til å betale, omfatter biler, ubetalte fakturaer, kontantuttak og garanti for gjeld, skriver Finansavisen. 600.000 kroner er renter og sakskostnader.

Solberg stilte uten advokat i retten. Han erkjente at han skyldte beløpene Dekknor krevde fra ham, og han innrømmet også kontantuttak og at selskapet hadde lånt ham penger til kjøp av tre biler for til sammen 723.000 kroner som ikke ble tilbakebetalt.

Den tidligere rallyføreren mente imidlertid at han hadde innfridd gjelden knyttet til en skyldnererklæring på 3 millioner kroner fra 2015. Han fikk ikke medhold av retten i dette.

Til tross for dommene har Solberg så langt unngått personlig konkurs.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer