Hennes & Mauritz vil teste ansatte for å finne ut hvem som skal sparkes

Hennes & Mauritz vil teste ansatte for intelligens og personlighet for å finne ut hvem som skal sies opp i forbindelse med en spareplan, ifølge svensk avis.

Kleskjeden H&M bruker personlighetstester for å finne ut hvem de vil sparke. Her er kjedens logo på en butikk i Oslo sentrum. Foto: Ludvig Heiberg Larsen / NTB
Kleskjeden H&M bruker personlighetstester for å finne ut hvem de vil sparke. Her er kjedens logo på en butikk i Oslo sentrum. Foto: Ludvig Heiberg Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I november i fjor varslet den svenske kleskjeden at den vil kvitte seg med 1.500 ansatte i H&M Business Tech for å spare penger.

Nå er det klart at ansatte skal gjennomgå en rekke tester som skal avgjøre om de får beholde jobben eller ei. Ifølge Svenska Dagbladet vil selskapet sjekke blant annet intelligens og personlighet.

Fagforeningsleder Robin Olofsson, som representerer H&M-ansatte i fagforbundet Unionen, sier at flere har ringt ham og grått etter å ha fått vite at de skal testes.

– Noen skal gjennomgå opptil 30 tester, sier han til avisen.

Cecilia Alpstig, pressekontakt i H&M, sier til Børsen at ingen norske ansatte påvirkes ettersom H&M Business Tech ikke har noen ansatte i Norge.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer