Kongen fyller 83

– Hemmeligheten er å sove godt om natten

Fredag er det 83 år siden kong Harald ble født på Skaugum i Asker. Han er fortsatt i god aktivitet og skal snart på en reise til Jordan.

Kong Harald under 17. mai-feiringen, da han tradisjonen tro vinket til barnetoget fra slottsbalkongen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
Kong Harald under 17. mai-feiringen, da han tradisjonen tro vinket til barnetoget fra slottsbalkongen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

– Feiringen blir privat, sier kommunikasjonssjef Guri Varpe på Slottet til NTB. Utover det har hun ingen kommentar om hvordan kongefamilien skal tilbringe bursdagen.

Kongen har lagt bak seg et tidvis tøft år. I julen tok hans tidligere svigersønn Ari Behn sitt eget liv. I nyttårstalen fortalte kong Harald at dødsfallet har preget kongefamilien sterkt.

– Av og til er ikke livet til å holde ut. For enkelte blir det så mørkt at ingenting hjelper. Ikke engang kjærligheten til sine aller nærmeste. Noen ser ingen annen utvei enn å forlate livet. De som står igjen, må leve videre. Fattigere – uten den de var glad i, sa kongen i talen.

I januar ble kong Harald innlagt på Rikshospitalet på grunn av svimmelhet, men det ble ikke oppdaget noen alvorlig sykdom. Han var innlagt i en uke før han ble utskrevet og var i en periode sykmeldt.

Han var også sykmeldt noen dager før jul på grunn av en virusinfeksjon.

Ut på tur

Men nå er kongen friskmeldt, og i starten av mars skal han og dronningen etter planen på sitt 50. statsbesøk. Denne gangen går turen til Jordan for å besøke kong Abdullah og dronning Rania på det som blir det første statsbesøket deres i Midtøsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer