Hemmelige Frp-krav truer Solbergs regjering

Når statsministeren får Frps krav, har hun halvannen uke på seg til å holde regjeringen sammen. Frp kan ikke presse gjennom nye krav, advarer KrF og Venstre.

Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande avviser at det er aktuelt med nye forhandlinger om regjeringsplattformen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande avviser at det er aktuelt med nye forhandlinger om regjeringsplattformen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Venstre-leder Trine Skei Grande sier tvert nei til å innfri eventuelle krav fra Frp som kommer i tillegg til regjeringsplattformen.

– Vi står på den regjeringsplattformen vi har inngått, og vi ser ingen grunn til å endre den, sier Grande til NTB torsdag kveld.

Frp-leder Siv Jensen truer med å forlate regjeringen, etter at regjeringsflertallet mot Frps vilje vedtok å hente en terrorsiktet kvinne og hennes syke femårige sønn ut av Syria. Som plaster på såret vil Frp ha innfridd en rekke krav. NTB fikk torsdag bekreftet at disse trolig vil bety en form for reforhandling av Granavolden-plattformen.

Ropstad: – Ikke grunnlag

– Frp sa noe helt annet på tirsdag enn de gjør nå, skriver KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad på Facebook torsdag – før han smeller til mot regjeringskollegaen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer