Helsesista advarer mot selvmordsvideo på Tiktok

Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som Helsesista, varsler om en selvmordsvideo som trender på Tiktok.

Oslo
Tale Maria Krohn også kjent som Helsesista fotografert i forbindelse med Cappelen Damm sitt bokslipp for høsten 2019. Hun er selv aktuell på forlaget boken Helsesista #vågåvære!
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Oslo Tale Maria Krohn også kjent som Helsesista fotografert i forbindelse med Cappelen Damm sitt bokslipp for høsten 2019. Hun er selv aktuell på forlaget boken Helsesista #vågåvære! Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I et innlegg på Facebook forteller Engvik om at hun ble kontaktet av en ung voksen som hadde kommet over filmen da han eller hun scrollet over videoer av hunder og valper.

– Plutselig dukket det opp en video av en mann som skjøt seg selv i hodet. Det var en hund i bakgrunnen. Personen som fortalte meg dette, har nå kastet opp i flere timer etter å ha sett videoen, skriver Engvik.

Opphavet skal være en video hvor en mann tok livet sitt og strømmet det direkte på Facebook. Videoen er blitt lagret og trender nå på Tiktok. Selskapet har de siste dagene forsøkt å stanse spredningen.

Sett av barn

Engvik påpeker at Tiktok er en app som svært mange barn og unge bruker.

– Det er dessverre barn ned i tiårsalderen som allerede forteller at de har sett filmen, skriver hun.

Gjennom innlegget vil hun sende et varsel til foreldre og voksne som jobber med barn om å være ekstra oppmerksomme.

– Det er ikke første gang ting som dette deles, og barn kan også være raske med å vise og fortelle venner dersom de ser sjokkerende ting på nettet, skriver hun.

– Lær barna å si nei

Engvik anmoder voksne om å snakke med barna og få dem til å forstå om at de må fortelle det hjemme, på skolen eller til andre voksne de stoler på, dersom de har sett noe som er ekkelt, vondt eller skremmende. Barn og unge må også lære at det er helt i orden å si nei til venner som vil vise dem ting de ikke vil se.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer