Helsedirektoratet vil droppe dagens coronatestregime

Helsedirektoratet anbefaler regjeringen å avvikle de kommunale coronateststasjonene fra 1. mai. Helsemynidghetene vil heller ikke lenger be deg være hjemme ved positiv test.

Direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet. Foto: Javad Parsa / NTB
Direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Helsedirektoratet anbefaler at vi avslutter symptombasert testing ut fra smittevernformål og går over til testing på klinisk indikasjon, skriver direktoratet i sine anbefalinger til regjeringens nye coronastrategi.

Dette forklares slik.

– Testing på klinisk indikasjon kan defineres som at lege, basert på sykehistorie, symptomer og tegn hos en person som søker helsehjelp, finner at testing for og påvisning av covid-19 vil ha betydning for klinisk vurdering, behandling og/eller oppfølging.

Direktoratet anbefaler at de kommunale teststasjonene opprettholdes fram til 1. mai for å bidra til at fastleger og legevakt ikke overbelastes i en overgangsperiode og til smittetrykket er lavere enn i dag.

NRK skriver at helsemyndighetene også vil fjerne rådet om at man skal holde seg hjemme i fire dager ved positiv test.

I den nye anbefalingen skal man holde seg hjemme når man er syk, som ved andre infeksjonssykdommer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer