Helsedirektoratet søker ny «fung.ass.» – Nakstad taus

Helsedirektoratet har utlyst et tre år langt engasjement som assisterende helsedirektør. Espen Rostrup Nakstad vil ikke svare på om han søker.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad vil ikke svare på om han vil søke på stillingen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad vil ikke svare på om han vil søke på stillingen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg har ingen kommentar til dette, sier Nakstad til NTB.

Selv om han har vært blant de mest profilerte myndighetspersonene under koronapandemien, er Nakstad kun midlertidig engasjert som assisterende helsedirektør, med kontrakt ut 2021. Da han først ble ansatt i forbindelse med koronapandemiens begynnelse, hadde han tittelen fungerende assisterende helsedirektør, populært kalt «fung.ass.»

Nå har Helsedirektoratet lyst ut et ekstra tre år langt engasjement. I stillingsannonsen , med frist 18. mai, etterlyses det noen med medisinsk embetseksamen, samt gode lederegenskaper og stor arbeidskapasitet. Det er også krav om at vedkommende kan sikkerhetsklareres på høye nivåer.

Etter det NTB får opplyst, dreier det seg om å ha en ekstra assisterende helsedirektør også i fasen etter pandemien for å jobbe med beredskapen i det norske helsevesenet i fremtiden. I dag har Helsedirektoratet to assisterende helsedirektører, deriblant profilerte Nakstad.

Nakstad har i tillegg en annen 20 prosents stilling i Helsedirektoratet, som er fast. Tidligere har han vært overlege og forsker ved Oslo universitetssykehus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer