Helsedirektoratet setter foten ned: Fotballandslagets reise til Romania og Østerrike utsatt

Det uklart hva som skjer med Norges kamper mot Romania og Østerrike. Helsedirektoratet mener landslagets reise utfordrer bestemmelsene i den norske forskriften.

Landslagssjef Lars Lagerbäck og Frode Grodås på vei til bussen utenfor hotellet på Storo lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB
Landslagssjef Lars Lagerbäck og Frode Grodås på vei til bussen utenfor hotellet på Storo lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Det melder Norges Fotballforbund i en pressemelding. Helsedirektoratet kom med sin innvending under et møte lørdag formiddag.

«NFFs vurdering er at forskriften ikke har tatt høyde for situasjoner som denne, og konsekvensene av å ikke stille til kamp er veldig store for hele norsk fotball. NFF sender derfor en skriftlig søknad til Helsedepartementet», skriver forbundet.

Fredag kveld ble den norske troppen redusert. NFF mente det var tilstrekkelig å holde igjen spillerne som til daglig spiller i Eliteserien. Det gjaldt i alt fem spillere. Resten av troppen spiller og bor i utlandet.

Helsedirektør Bjørn Guldvog åpnet onsdag for å foreta en ny vurdering av karantenebestemmelsene etter reise utenfor Norge. Her har idrettsutøvere et fritak fra reglene.

Vil ha ny vurdering

Norge skal etter planen møte Romania i Bucuresti søndag, mens det onsdag venter nytt borteoppgjør mot Østerrike i Wien. Begge kampene er en del av Uefas nasjonsliga.

– Når Helsedirektoratet setter foten ned, har vi bedt troppen bli igjen i Norge inntil vi får en ny vurdering. Vi har norsk lovverk på en side som vi tolker ulikt. Reiser vi ikke, bryter vi det europeiske fellesskapet vi er en del av, sier fotballpresident Terje Svendsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer