Helsedirektoratet åpner infotelefon om coronavirus

Helsedirektoratet har opprettet en virus-informasjonstelefonen for å avlaste medisinsk nødtelefon og andre deler av helsetjenesten. Nummeret er 815 55 015.

Helsedirektoratet har åpnet en virus-informasjonstelefon for spørsmål om coronavirus. Nummeret er 815 55 015. Nummeret til legevakt er 116117. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Helsedirektoratet har åpnet en virus-informasjonstelefon for spørsmål om coronavirus. Nummeret er 815 55 015. Nummeret til legevakt er 116117. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig ber Helsedirektoratet folk om å lese informasjon på nett før de ringer.

Folk som tror de kan være smittet av coronaviruset, skal ringe fastlegen sin eller legevakten på 116117.

Divisjonsdirektør for kvalitet og forløp Johan Torgersen i Helsedirektoratet sier i en pressemelding at det har vært stor pågang av spørsmål fra folk til både direktoratet, Folkehelseinstituttet og andre helsetjenester.

– Torsdag opplevde medisinsk nødtelefon 113 så stor pågang med spørsmål om corona at folk med alvorlige sykdommer ikke kom gjennom. Derfor har vi opprettet denne informasjonstelefonen, sier Torgersen.

Det er viktig at folk som tror de kan være smittet, ikke møter opp hos legen eller på legevakten, men blir hjemme og tar kontakt på telefon.

(©NTB)

CORONAVIRUS: Viruset ble først oppdaget i Wuhan sør i Kina. Der har myndighetene innført febersjekker ved byens flyplass, togstasjoner og motorveier, og et stort nyttårsarrangement er også avlyst. Video: AP. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer