Helsedirektoratet anbefaler full skjenkestopp nasjonalt

I sine faglige råd til regjeringen om nye coronatiltak foreslår Helsedirektoratet å innføre full skjenkestopp nasjonalt.

Foto: Naina Helén Jåma / NTB
Foto: Naina Helén Jåma / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helsedirektoratet foreslår en rekke svært strenge coronatiltak, blant annet full skjenkestopp nasjonalt, mer nettuvervisning og delvis stengte treningssentre.

I forrige uke ble det innført nasjonal skjenkestopp ved midnatt. Nå foreslår altså direktoratet å innføre en full nasjonal skjenkestopp.

Treningssentre og svømmehaller foreslås å stenges, med unntak for individuell trening. I tillegg foreslås det antallsbegrensninger i butikker og kjøpesentre.

Det anbefales også å avlyse eller utsette alle innendørs arrangementer med over 20 personer.

Det kommer også et forsterket råd om hjemmekontor.

– Det har ikke gått tilstrekkelig tid til å kunne vurdere effekten av tiltakene som ble iverksatt den 9. desember. Smittesituasjonen beskrives likevel nå av FHI som så alvorlig og raskt eskalerende at risikoen ved å avvente iverksettelse av forsterkede tiltak vurderes som betydelig, skriver direktoratet i sin faglige vurdering.

De peker videre på at tiltakene som foreslås, vil innebære økonomiske tap for næringslivet og kultursektoren. Enkelte av tiltakene antas å få store sosiale konsekvenser for ansatte som permitteres eller sies opp, skriver Helsedirektoratet.

– Tiltakene innføres på et tidspunkt der store deler av næringslivet har belaget seg på økte inntekter, heter det.

Regjeringen holder pressekonferanse mandag kveld klokken 20, hvor de nye tiltakene legges fram.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer