Helsedirektoratet anbefaler coronalettelser på Østlandet

Helsedirektoratet anbefaler regjeringen å oppheve alle ekstratiltakene som er innført i en rekke kommune på Østlandet etter utbruddene i Nordre Follo og Halden.

Bjørn Guldvog er direktør i Helsedirektoratet. Foto: Berit Roald / NTB
Bjørn Guldvog er direktør i Helsedirektoratet. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I anbefalingen til regjeringen skriver Helsedirektoratet følgende:

Det anbefales ikke forlengelse av tiltak i samsvar med covid-19-forskriften kapittel 5C for følgende kommuner etter den 17. februar: Halden, Oslo og Sarpsborg.

Det anbefales ikke forlengelse av tiltak i samsvar med covid-19-forskriften kapittel 5D for følgende kommuner etter den 17. februar: Asker, Bærum, Fredrikstad, Hvaler, Indre Østfold, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Moss, Nittedal, Nordre Follo, Rakkestad, Rælingen, Råde, Skiptvedt, Ullensvang, Våler og Ås.

Det understrekes at Hvaler og Fredrikstad ønsker en dag ekstra med tiltak sånn at de kan planlegge for hvilke lokale tiltak de vil beholde.

Helsedirektoratet anbefaler dessuten at studenter i Oslo-regionen kan få returnere til lesesalen og campus torsdag.

Om regjeringen velger å følge anbefalingen, blir etter alt å dømme avklart på en pressekonferanse klokka 14. Stengingen av lesesaler og campuser varer opprinnelig fram til torsdag.

Lesesalene og campusene i Oslo-regionen ble stengt 23. januar for å hindre spredningen av den britiske virusmutasjonen. Tiltaket gjelder i utgangspunktet fram til torsdag.

Selv om bibliotekene i de rammede kommunene fikk åpne 3. februar, forble lesesalene stengt, noe som skapte stor frustrasjon blant studentene. Den siste tiden har stadig flere krevd at lesesalene får komme tilbake.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer