Helsedirektoratet anbefaler coronalettelser på Østlandet

Helsedirektoratet anbefaler regjeringen å oppheve alle ekstratiltakene som er innført i en rekke kommune på Østlandet etter utbruddene i Nordre Follo og Halden.

Bjørn Guldvog er direktør i Helsedirektoratet. Foto: Berit Roald / NTB
Bjørn Guldvog er direktør i Helsedirektoratet. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I anbefalingen til regjeringen skriver Helsedirektoratet følgende:

Det anbefales ikke forlengelse av tiltak i samsvar med covid-19-forskriften kapittel 5C for følgende kommuner etter den 17. februar: Halden, Oslo og Sarpsborg.

Det anbefales ikke forlengelse av tiltak i samsvar med covid-19-forskriften kapittel 5D for følgende kommuner etter den 17. februar: Asker, Bærum, Fredrikstad, Hvaler, Indre Østfold, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Moss, Nittedal, Nordre Follo, Rakkestad, Rælingen, Råde, Skiptvedt, Ullensvang, Våler og Ås.

Det understrekes at Hvaler og Fredrikstad ønsker en dag ekstra med tiltak sånn at de kan planlegge for hvilke lokale tiltak de vil beholde.

Helsedirektoratet anbefaler dessuten at studenter i Oslo-regionen kan få returnere til lesesalen og campus torsdag.

Om regjeringen velger å følge anbefalingen, blir etter alt å dømme avklart på en pressekonferanse klokka 14. Stengingen av lesesaler og campuser varer opprinnelig fram til torsdag.

Lesesalene og campusene i Oslo-regionen ble stengt 23. januar for å hindre spredningen av den britiske virusmutasjonen. Tiltaket gjelder i utgangspunktet fram til torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer