Helsedirektør Bjørn Guldvog: Vi vil se på muligheten for obligatorisk testing på grensen

Helsedirektoratet vil nå se på muligheten for å innføre obligatorisk testing på grensen ved hjelp av de nye hurtigtestene, sier helsedirektøren.

Helsedirektør Bjørn Guldvog og Helsedirektoratet vurderer å innføre obligatorisk testing på grensen. Arkivfoto: Jil Yngland / NTB
Helsedirektør Bjørn Guldvog og Helsedirektoratet vurderer å innføre obligatorisk testing på grensen. Arkivfoto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Helsedirektoratet jobber nå med å lage et robust system som i størst mulig grad skal sørge for at vi kan stå imot det muterte viruset dersom det også kommer fra andre land enn Storbritannia, sier Guldvog i en pressemelding på direktoratets hjemmesider.

– Vi har gjennom hele høsten bygget opp testkapasitet i kommunene og grensekommunene med tanke på kunne teste flest mulig. Vi vil nå se på muligheten for å innføre obligatorisk tester på grensene med de nye hurtigtestene, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer