Helse Fonna går til gul beredskap – fullt på flere avdelinger

Helse Fonna går til gul beredskap på grunn av stor pågang av coronapasienter. Planlagte behandlinger kan bli utsatt eller avlyst på kort varsel.

Haugesund sykehus. (Foto: Jan Kåre Ness / NTB)
Haugesund sykehus. (Foto: Jan Kåre Ness / NTB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helse Fonna går til gul beredskap på grunn av stor pågang av koronapasienter. Planlagte behandlinger kan bli utsatt eller avlyst på kort varsel.

Helse Fonna administrerer sykehus og institusjoner i Haugaland, Sunnhordland og deler av Hardanger.

– Nå er presset på sykehuset så stort at planlagt behandling blir utsatt. Dette for å ha beredskap til å ta seg av øyeblikkelig hjelp og behandling av alvorlig syke, som kreftpasienter, skriver helseforetaket i en pressemelding.

– Vi beklager å måtte utsette planlagt behandling, noe som vil føre til lengre ventetid for pasientene. Men slik situasjonen er nå, har vi dessverre ikke noe annet valg, sier administrerende direktør Olav Klausen.

I tillegg til mange koronapasienter, er det fullt på flere avdelinger på Haugesund sykehus. Helse Fonna har også høyt sykefravær blant medarbeiderne.

– Det blir nå rigget til kohortavdeling på lungeavdelingen ved Haugesund sykehus, og man ser på hvordan man kan flytte både på pasienter og personell for å sikre forsvarlig drift på best mulig vis, sier han.

Tallet på koronapasienter øker dag for dag, opplyses det.

Onsdag formiddag var ti koronapasienter innlagt ved Helse Fonna, alle på sykehuset i Haugesund, det høyeste antallet siden månedsskiftet mars/april. To av dem får intensivbehandling.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer