Hellerud-drapet: Siktede har gjennomgått psykiatrisk undersøkelse

Det er gjennomført en primærpsykiatrisk undersøkelse av mannen som har erkjent knivdrap på en 25 år gammel kvinne på Hellerud i Oslo.

Plombert dør på Hellerud i Oslo der en kvinne tirsdag morgen ble funnet drept inne i en leilighet. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Plombert dør på Hellerud i Oslo der en kvinne tirsdag morgen ble funnet drept inne i en leilighet. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Avhøret av siktede fortsetter på politihuset i dag, sier politiadvokat Børge Enoksen til NTB.

Han sier siktede er preget etter hendelsen, men at det foreløpig ikke er konkludert med noe ut ifra den psykiatriske undersøkelsen.

– Bakgrunnen for at det er gjennomført en primærpsykiatrisk undersøkelse, er sakens alvorlighet. Vi så det også som naturlig å gjøre med tanke på det som skjedde etter drapshandlingen, sier Enoksen.

Mannen i 20-årene har erkjent de faktiske forhold både i forbindelse med drapet på den 25 år gamle kvinnen og rundt kollisjonen med en varebil på E6 ved Morskogen i Eidsvoll rundt klokken 6 tirsdag morgen.

Ifølge Enoksen har han imidlertid ennå ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Politiet kan foreløpig ikke si noe mer om drapstidspunktet og tidslinjen fram til kollisjonen på E6. Da politiet ankom stedet etter kollisjonen, fortalte siktede at han hadde «gjort noe» mot en kvinne i Oslo.

Mannen har forklart at han ble så fortvilet av det han hadde gjort på Hellerud, at han satte seg i bilen og forsøkte å ta sitt eget liv. Politiet håper å avklare mer gjennom det videre avhøret av mannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer