Hellas ber EU om hjelp til å slokke branner

Hellas har spurt EU om hjelp i arbeidet med å få kontroll over og slokke flere skogbranner som herjer flere steder i øyriket.

Brannmannskapene prøvde å stanse flammene i landsbyen Makrimalli med vann, med flere hundre brannfolk i sving tirsdag og natten gjennom. Fire landsbyer og et kloster på øya er evakuert. Foto: Yorgos Karahalis / Intime News / AP / NTB scanpix
Brannmannskapene prøvde å stanse flammene i landsbyen Makrimalli med vann, med flere hundre brannfolk i sving tirsdag og natten gjennom. Fire landsbyer og et kloster på øya er evakuert. Foto: Yorgos Karahalis / Intime News / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Høy varme og ekstremt tørre forhold kombinert med kraftige vinder har gjort det umulig å få kontroll på flere branner. Verst rammet er øya Evia hvor en hel furuskog sto i brann tirsdag og med flammer opptil 30 meter opp i luften. En nærliggende landsby er evakuert som følge av brannen.

Statsminister Kyriakos Mitsotakis avbrøt tirsdag ferien sin for å bli orientert om situasjonen. I etterkant ba Hellas om bistand fra brannfly fra EU for å håndtere brannene.

Brannfly ble også satt inn for å slokke brannen på Evia, men flyene ble hindret av all røyken som også nådde helt til Aten. Helsemyndighetene i hovedstadsområdet, med sine 3,8 millioner innbyggere, rådet folk til å oppholde seg innendørs.

Også på øya Kypros og i sør i Bulgaria har det brutt ut kraftige branner

Det er ikke uvanlig med kraftige branner i Hellas i sommermånedene. I fjor omkom over 100 personer i Aten-området som følge av branner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer