Brannmannskapene prøvde å stanse flammene i landsbyen Makrimalli med vann, med flere hundre brannfolk i sving tirsdag og natten gjennom. Fire landsbyer og et kloster på øya er evakuert. Foto: Yorgos Karahalis / Intime News / AP / NTB scanpix
Brannmannskapene prøvde å stanse flammene i landsbyen Makrimalli med vann, med flere hundre brannfolk i sving tirsdag og natten gjennom. Fire landsbyer og et kloster på øya er evakuert. Foto: Yorgos Karahalis / Intime News / AP / NTB scanpix Vis mer

Hellas ber EU om hjelp til å slokke branner

Hellas har spurt EU om hjelp i arbeidet med å få kontroll over og slokke flere skogbranner som herjer flere steder i øyriket.

Publisert

Høy varme og ekstremt tørre forhold kombinert med kraftige vinder har gjort det umulig å få kontroll på flere branner. Verst rammet er øya Evia hvor en hel furuskog sto i brann tirsdag og med flammer opptil 30 meter opp i luften. En nærliggende landsby er evakuert som følge av brannen.

Statsminister Kyriakos Mitsotakis avbrøt tirsdag ferien sin for å bli orientert om situasjonen. I etterkant ba Hellas om bistand fra brannfly fra EU for å håndtere brannene.

Brannfly ble også satt inn for å slokke brannen på Evia, men flyene ble hindret av all røyken som også nådde helt til Aten. Helsemyndighetene i hovedstadsområdet, med sine 3,8 millioner innbyggere, rådet folk til å oppholde seg innendørs.

Også på øya Kypros og i sør i Bulgaria har det brutt ut kraftige branner

Det er ikke uvanlig med kraftige branner i Hellas i sommermånedene. I fjor omkom over 100 personer i Aten-området som følge av branner.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.