Hele landet går regntunge dager i møte

Det kan være greit å ha både regntøy og paraply i nærheten ut uken. Meteorologene varsler regn over hele landet, og aller mest på Vestlandet.

Regn, regn og mere regn. Det er regntunge dager i vente over hele landet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Regn, regn og mere regn. Det er regntunge dager i vente over hele landet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

– Det er verken veldig bra eller veldig dårlig vær ut uken. Det er mest «av og på» med nedbør, sier vakthavende meteorolog Julie Solsvik Vågane til NTB.

Det ligger dermed an til at de fleste vannmagasinene vil fylle seg litt opp, som kan være en liten trøst mens regnet høljer ned.

– Det vil bli noe påfyll overalt, men som oftest er det Vestlandet som står først i køen. Lavtrykkene treffer ofte Vestlandet først og beveger seg enten østover eller nordover, sier meteorologen.

Hun forteller at de aller fleste går en våt tid i møte og at det gjelder å nyte oppholdsværet mens man har det.

Skalk lukene

På Østlandet og Sørlandet blir det dager med skiftende værtype – ikke helt ulikt resten av landet. Både torsdag og fredag starter med regnbyger, før det blir noe lettere vær utover dagen.

Her vil lørdagen sparke i gang helgen med opphold, før det kommer en ny front med nedbør sørfra. Samme værtype kan man vente seg søndag. Dermed får både Østlandet og Sørlandet sin del av nedbøren i helgen.

Ikke helt uventet vil brorparten av nedbøren komme over Vestlandet.

– Her vil det kunne komme 100–200 millimeter fram til mandag, så skalk lukene – og fram med regntøyet, skrev Meteorologene på Twitter tirsdag.

– Ganske vått

– Der blir det en god del nedbør, sier Vågane om været på Vestlandet. Det er torsdagen som ser mest lovende ut for vestlendingene.

– Torsdagen starter med enkelte byger, men utover dagen ser det ut som det blir ganske fint og perioder med sol, sier meteorologen.

Men der stopper også de gode nyhetene, for inn mot helgen blir det igjen ganske grått og vått. Fredag kommer det nedbør som blir med over til lørdag.

– Ikke nødvendigvis sammenhengene hele helgen, men det er flere fronter og lavtrykk som gjør det ganske vått, sier Vågane.

Værvinneren

I den grad man kan kalle noen værvinnere, er det Møre og Romsdal og Trøndelag som kommer nærmest. Torsdag starter riktignok med noe nedbør, men ifølge meteorologen vil det bli lettere vær utover dagen.

– Fredag blir det fralandsvind og perioder med sol, forteller hun.

Møre og Romsdal kan få litt av den nedbøren som treffer Vestlandet, men da eventuelt natt til lørdag. Lørdag ventes det perioder med sol.

– Det kan komme en og annen periode med regn, da eventuelt sør i Romsdal. Men for Trøndelag sin del ser det lovende ut, sier Vågane.

– Vått både her og der

Nordland, Troms og Finnmark skiller seg ikke ut fra mengden. Også her er det av og på med nedbør torsdag. Ifølge meteorologen vil det lette noe opp fredag, men det er fare for noe regn i ytre strøk og i Finnmark.

– Men det ser ut som det kan bli ganske fint for store deler av Nordland og Troms fredag, sier Vågane.

Lørdag kommer det en ny front med regn sørfra. Dette vil starte i Nordland og bruke lang tid før det treffer Troms og Finnmark, som da kan få en fin start på lørdagen.

– Utover søndagen trekker fronten nordover og da kan Nordland få greit vær. Men generelt sett er det av og på med nedbør også her. Det blir vått både her og der, avslutter meteorologen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer