Heineken trekker seg ut av Russland

Det nederlandske bryggeriet Heineken trekker seg ut av Russland. Selskapet har forsøkt å avvikle virksomheten i landet siden mars 2022.

Nederlandske Heineken har omsider fått solgt seg ut av Russland. Selskapet har jobbet med å avvikle den russiske virksomheten siden mars 2022. Foto: J. David Ake / AP / NTB
Nederlandske Heineken har omsider fått solgt seg ut av Russland. Selskapet har jobbet med å avvikle den russiske virksomheten siden mars 2022. Foto: J. David Ake / AP / NTB Vis mer
Publisert

Den russiske delen av virksomheten blir solgt til Arnest Group, og dermed er Heineken helt ute av Russland, heter det i en pressemelding fredag.

Hele forretningen, som inkluderer sju bryggerier og 1800 ansatte, selges for bare 1 euro. Det betyr at ølprodusenten taper rundt 300 millioner euro, nesten 3,5 milliarder kroner.

Selskapet begynte salgsprosessen etter Russlands invasjon av Ukraina.

– Det tok lenger tid enn vi hadde håpet, men salget sikrer våre medarbeidere levebrød, og gjør det mulig for oss å forlate landet på ansvarlig vis, sier administrerende direktør Dolf van den Brink.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer