Heidi Weng: – Jeg har aldri vært mer usikker

Helt til det siste var Heidi Weng (31) i tvil på om hun skulle fullføre årets Tour de Ski.

Heidi Weng i målområdet etter den siste etappen opp alpinbakken Alpe Cermis i Val di Fiemme søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB
Heidi Weng i målområdet etter den siste etappen opp alpinbakken Alpe Cermis i Val di Fiemme søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Etterpå var veteranen glad for at hun gjorde det. Hun endte opp med 2.-plass opp slalåmbakken i Alpe Cermis og avsluttet touren med en 6.-plass i sammendraget.

Weng har ikke vært mentalt helt på plass den siste tiden. Hun har fått en litt trang og ujevn start på sesongen etter utfordringer med både hjernerystelse og mangel på nok trening i sesongoppkjøringen.

– Jeg har aldri vært mer usikker på hva jeg skulle gjøre. Jeg har vært redd for å bli like sliten som jeg var på Lillehammer. Da tok det litt på. Jeg har hatt noen helsemessige utfordringer, og det har gjort meg usikker.

31-åringen gleder seg til å hvile kroppen i de kommende dagene. Det neste vi ser av Weng blir høyst trolig under NM på Gjøvik senere i januar.

– Planen er å komme seg hjem for å slappe av og finne overskudd. Prøve å ikke tenke så mye. Akkurat nå skal jeg bare hente meg inn igjen, og det skal bli deilig. Jeg vil gjerne ha med meg flest mulig skirenn, men jeg må også få trent litt. Jeg måtte starte litt på nytt etter Beitostølen, sa Weng.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer