Hegerberg om EM-exiten: – Vi har alle et ansvar

Ada Hegerberg ville ikke fordele skyld etter at Norge for annen gang på rad ble slått ut av EM-sluttspillet allerede i gruppespillet.

Ada Hegerberg snakker med norske medier mens jublende østerrikere danser gjennom intervjusonen med musikk på fullt volum. Foto: Terje Pedersen / NTB
Ada Hegerberg snakker med norske medier mens jublende østerrikere danser gjennom intervjusonen med musikk på fullt volum. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

– Vi har et jækla ansvar alle og enhver. Det er bare å ta til seg. Hvis vi begynner med unnskyldninger så roter vi oss inn i trøbbel. Det må bli noen veldig tydelige evalueringer etter hvert, men akkurat nå er vi ikke i nærheten av et toppnivå i verden og Europa, sa hun.

Hun ble spurt om Martin Sjögren har det største ansvaret.

– Som sagt tenker jeg at vi alle har et ansvar. Så får hver og en ta sitt ansvar på forskjellige områder.

Skuffede norske jenter med Celin Bizet Ildhusøy etter EM kampen mellom Østerrike og Norge i Brighton.Foto: Terje Pedersen / NTB
Skuffede norske jenter med Celin Bizet Ildhusøy etter EM kampen mellom Østerrike og Norge i Brighton.Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Som de andre norske spillerne var hun tydelig preget av skuffelse da hun møtte i intervjusonen.

Leit

– Jeg er skuffet, veldig skuffet. Også på vegne av folk som kom hit og som kommer til å dra skuffet hjem. På grunn av støtten vi har fått, både fra folk som har møtt opp og dem som har støttet oss hjemmefra, at vi ikke gir dem mer, sa hun.

Hegerberg har ikke scoret i et sluttspill for Norge siden hun var 19 år. Etter at hun scoret to ganger mot Elfenbenskysten i siste gruppekamp i VM i 2015 har hun spilt 643 minutter fordelt på kamper i tre ulike sluttspill uten å få til det hun er aller best til. Hun var veldig nær på overtid mot Østerrike, men keeper reddet. Uansett ville ikke uavgjort holdt for Norge.

Flere mener landslagssjefen Martin Sjögren bør ta konsekvensene og gå av. Foto: Terje Pedersen / NTB
Flere mener landslagssjefen Martin Sjögren bør ta konsekvensene og gå av. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Etter en lovende start mot svake Nord-Irland, der Hegerberg var direkte involvert i tre av fire norske scoringer, har ikke relasjonene mellom de norske angrepsstjernene sittet.

Kok

– Jeg skulle gjerne vite hvorfor. Akkurat nå koker det veldig, og jeg har ikke noen logiske svar til dere, sa hun før dansende østerrikske spillere med musikk på øverste volum druknet resten av resonnementet.

Neste sluttspillsjanse kommer allerede neste år, med VM i Australia og New Zealand. Allerede i begynnelsen av september skal Norge prøve å sikre gruppeseier i kvalifiseringen og billett til det mesterskapet.

(©NTB)

GÅR GALT: Den svært rutinerte Dagsnytt 18-programlederen glemte tiden under sending onsdag 13. juli. Video: NRK Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer