Havnet på listen over mest forurensede byer etter festival

To indiske byer sluttet seg mandag til New Delhi på listen over verdens ti mest forurensede byer. Årsaken skal være feiringen av hindufestivalen Diwali.

To indiske byer sluttet seg mandag til New Delhi på listen over verdens ti mest forurensede byer. Årsaken legges til feiringen av hindufestivalen og festfyrverkeri. Foto: Rajesh Kumar Singh / AP / NTB
To indiske byer sluttet seg mandag til New Delhi på listen over verdens ti mest forurensede byer. Årsaken legges til feiringen av hindufestivalen og festfyrverkeri. Foto: Rajesh Kumar Singh / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Hovedstaden New Delhi tok topplasseringen med en luftkvalitetsindeks (AQI) tall på 407. Det setter den i kategorien farlig, ifølge den sveitsiske gruppen IQAir.

Mumbai kom på 6. plass med en AQI på 157, mens Kolkata i øst ble nummer sju med en AQI på 154.

Et AQI-nivå på 400–500 påvirker friske mennesker og er farlig for syke, mens et nivå på 150–200 gir ubehag for personer med astma-, lunge- og hjerteproblemer. Nivåer på 0–50 anses som gode.

Et tykt lag med røyk hadde begynt å danne seg i New Delhi fra søndag kveld, og sendte byens AQI til alarmerende 680 litt etter midnatt. Hvert år forbyr myndighetene fyrverkeri i hovedstaden, men disse forbudene ser sjelden ut til å bli håndhevet.

Luftkvaliteten i Nord-India forverres hvert år før vinteren. Da fanger kald luft opp forurensninger fra kjøretøy, industri, byggestøv og brennende landbruksavfall.

Den lokale regjeringen sa at de planlegger å opprettholde forbudet mot byggevirksomhet og å holde skoler stengt for å beskytte folk mot forurensningen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer