Havarikommisjonen har startet arbeidet etter helikopterstyrten

Havarikommisjonen startet onsdag sitt arbeid i Verdal etter at to personer omkom da et helikopter havarerte på et jorde tirsdag formiddag.

To personer mistet livet i helikopterulykken i Verdal tirsdag. Statens havarikommisjon har startet sitt arbeid på stedet. Foto: David Engmo / NTB
To personer mistet livet i helikopterulykken i Verdal tirsdag. Statens havarikommisjon har startet sitt arbeid på stedet. Foto: David Engmo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statens havarikommisjon var tirsdag på plass i Trøndelag for granske helikopterulykken i Verdal, men selve arbeidet ved ulykkesstedet startet onsdag morgen.

Direktør i Statens havarikommisjon, William Bertheussen, sier til NTB at de nå gjør tekniske undersøkelser, samler inn informasjon og registrerer ulykkesstedet.

– Det er helt standard rutine på prosedyrene på hvordan de går fram for å kartlegge hva som har skjedd, og hvorfor det har skjedd, sier Bertheussen.

– All informasjon skal sammenholdes med all annen dokumentasjon som er samlet inn. Så skal dette kvalitetssikres, slik at man er helt sikker på at man har korrekt informasjon.

Elektroniske spor

Onsdag morgen sa inspektør Tor Nørstegård i Havarikommisjonen til Innherred at de foreløpig ikke har funnet noe spesielt, men at alt har en verdi når det gjelder å legge sammen og analysere etter hvert.

Så langt er det ikke funnet elektroniske spor som kan si noe om ulykkesårsaken.

– Men det er selvsagt noe vi er interessert i, sier Nørstegård.

Til TV 2 sier Nørstegård at dette helikopteret ikke har en opptaksfunksjon, tilsvarende svarte bokser i fly, som kan hjelpe til i etterforskningen.

– Kan gi en god pekepinn

Til TV-kanalen sier Nørstegård at de så langt ikke har snakket med piloten, men forteller at dette er et viktig punkt på listen over ting som skal gjøres.

– Det er veldig viktig. Det er trolig han som kan gi oss en god pekepinn på hvor vi skal lete eller hva som kan være årsaken.

Helikopteret som ble brukt i ulykken, er en såkalt AS350, som skal være den mest brukte helikoptertypen i Norge.

– Derfor er det den typen som har vært med i mange ulykker også, men det sier ikke så mye om helikoptertypen, det sier mer om antall helikoptre i Norge, sier Nørstegård.

Kan ta lang tid

Havarikommisjonen opplyser at arbeidet på ulykkesstedet fortsetter utover dagen, men ifølge Nørstegård kommer det til å ta lang tid før man kan få svar på årsaken til ulykken.

– Da snakker vi uker og måneder, i hvert fall til rapporten er klar, sier Nørstegård.

Ulykken ble varslet klokka 10.42 tirsdag.

Politiet ber vitner som kan ha sett eller hørt noe før ulykken, har tatt bilder eller har opplysninger, om å ta kontakt.

Tett tåke

Helikopteret styrtet kort tid etter at det lettet fra Midtnorsk Helikopterservice, bare noen hundre meter unna.

Bilder fra ulykkesstedet viser at det var tett tåke da nødetatene kom til ulykkesstedet. Innsatsleder Stig Viken opplyste at redningspersonell kom raskt til stedet, og at det ble umiddelbart satt i gang livreddende tiltak.

– Vi fikk også hjelp av en traktor til å få løftet opp skroget for å få frigjort en person som lå i klem, sa Viken til NRK.

Det var Roar Henning Stein og Inger Eline Gaundal Stein, begge fra Overhalla kommune, som omkom i ulykken. Piloten ble skadd og blir ivaretatt av helsevesenet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer