Wadji utestengt for doping

Haugesunds Wadji utestenges i 14 måneder etter positiv dopingprøve

Haugesund-spiller Ibrahima Wadji er ilagt 14 måneders utestengelse etter den positive dopingprøven han avla i mai.

Haugesunds Ibrahima Wadji har fått i straff. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Haugesunds Ibrahima Wadji har fått i straff. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser FK Haugesund i en pressemelding mandag.

Wadji har forklart at han tok medisin mot diaré i forkant av eliteseriekampen mot Kristiansund 19. mai. Det skal ha vært årsaken til den positive prøven.

Medisinen ble kjøpt av Wadjis kone i deres hjemland Senegal.

Haugesund-spillerens dopingprøve viste spor av morfin. Morfin står på dopinglisten og er klassifisert blant stoffer som er forbudt i konkurranse.

Påtalenemnda i Antidoping Norge har besluttet å ilegge Wadji 14 måneders utelukkelse regnet fra datoen den positive prøven ble avgitt.

«Dette innebærer at han kan være tilbake i organisert trening fra 19. mai 2020 og delta i konkurranser (spille kamper) fra 19. juli 2020», skriver FKHG.

Kan anke

Wadji har nå 14 dager på seg til å bestemme seg for om han vil godta avgjørelsen eller om saken skal behandles av Domsutvalget i Norges Idrettsforbund.

– Vi registrerer at Påtalenemnden har lagt Wadjis forklaring og erkjennelse til grunn for sin avgjørelse og konkludert med at han bare har utvist ubetydelig skyld ved inntaket av de morfinholdige tablettene, sier spillerens advokat Trond Jarle Bachmann i en uttalelse.

– Vi registrerer også at Påtalenemnden finner det bevist at Wadji ikke hadde til hensikt å få en prestasjonsfremmende effekt av bruken av tablettene, som vi mener derimot hadde en prestasjonshemmende effekt. På denne bakgrunn vurderes tap av retten til å delta i konkurranser og organisert trening i 14 måneder regnet fra prøvedato den 19. mai 2019, som svært strengt, sier han videre.

Utlånt

Styreleder i Haugesund, Leiv Helge Kaldheim, er glad for å ha fått en avklaring i saken.

– Vi merker oss at Wadji er trodd på alle punkter i sin forklaring. I en ellers trist sak, er det tross alt et lyspunkt at et uavhengig organ har konkludert med at Wadji ikke hadde til hensikt å jukse seg til bedre prestasjoner, sier han.

24-åringen ble lånt ut til Haugesund av Molde i fjor sommer før overgangen ble gjort permanent i vinter.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer