Få mennesker lot seg friste ut i regnværet påskeaften på Grünerløkka.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Få mennesker lot seg friste ut i regnværet påskeaften på Grünerløkka. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Harvard-studie: Vi bør holde avstand til 2022

Sosial avstand bør opprettholdes over flere perioder helt inn i 2022 for å hindre overfylte sykehus, ifølge en studie fra Harvard-universitetet.

Publisert

– Vi kan slå fast at et engangstiltak om sosial distansering trolig vil være utilstrekkelig for å holde forekomsten av SARS-CoV-2 innenfor kapasitetsbegrensningene for kritisk medisinsk hjelp i USA, sier studiens hovedforfatter Stephen Kissler.

– Det som ser ut til å bli nødvendig når andre behandlingsformer ikke finnes, er å gjennomføre jevne perioder med sosial distansering, legger han til.

Studien, basert på datasimuleringer av pandemiens utvikling, er publisert i tidsskriftet Science og setter som forutsetning at covid-19 kommer til å bli en sesongbasert sykdom.

Forskerne mener det er svært lite sannsynlig at smittede oppnår sterk nok immunitet og som varer lenge nok til at covid-19 dør ut av seg selv, i motsetning til sars-utbruddet i 2002 og 2003.

Å utvikle en vaksine er nødvendig, slår de fast.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.